Evo koliko će da traje oporavak Nede Arnerić i sa kakvim tačno posledicama se suočava!

Diva i seks simbol jugoslovenskog glumišta Neda Arnerić, u nedelju je pala sa terase i tom prilikom zadobila ozbiljne povrede tri pršljena, zbog čega se spekulisalo da može da ostane invalid ili da čak podlegne zadobijenim povredama.

Prema našim saznanjima, srpskoj glumici prelomljeni su 6. vratni., 12. grudni i 1. lumbalni pršljenovi, a šta to znači prokomentarisao je naš čuveni diplomirani fizioterapeut i kiropraktičar dr Vladan Jovićević, vođa centra i direktor Doma zdravlja “West Medic”.

– Kod konkretnog slučaja, velikom srećom nema neuroloških ispada, što znači da kičmena moždina nije niti oštećena, niti nagnječena. Ono što sledi je oporavak na ortopediji i kasnija rehabilitacija. Za sada se naravno ne obraća previše pažnje na verovatna oštećenja diskusa, koja će se izdefinisati u kasnijoj fazi oporavka. Tada će kvalitetna rehabilitacija biti od presudnog značaja za što potpuniji oporavak, koji može u najboljem slučaju da traje 3-4 meseca – rekao je on.

Jovićević je naglasio i da ovakav tip povrede najčešće dovodi do potpune ili delimične kvadriplegije (oduzetosti svih ekstremiteta) – ako je povreda moždine na nivou C6, ili paraplegije (oduzetosti donjih ekstremiteta) – ako je oštećenje na nivou T12 ili L1.

Neda Arnerić pala je sa svoje terase u Ulici Dubljanska na Vračaru, gde je prema rečima supruga prostrirala veš. Njen pad ublažio je limeni krov antikvarnice u prizemlju zgrade, odakle je hitno prevezena u Urgentni centar KCS.