Home 9 Specijalistički pregledi 9 Reumatologija

Reumatologija

Milioni ljudi širom sveta pate od neke vrste reumatskih oboljenja. Reumatske bolesti uglavnom napadaju zglobove, tetive, ligamente, mišiće, kosti a neke zahvataju i unutrašnje organe.

Većina ovih oboljenja je autoimuna i smatra se da uzrok leži u kombinaciji genetskih i faktora spoljašnje sredine.

Nekim reumatskim bolestima su sklonije žene kao što je slučaj kod lupusa, reumatoidnog artritisa, skleroderme i fibromijalgije, dok su muškarci skloniji gihtu. Ni mladi nisu pošteđeni.

Ove bolesti nose sa sobom svakodnevne probleme za pacijente kao što su upala, otok, bol u zglobovima i mišićima, ograničena pokretljivost i ukočenost koji u velikoj meri narušavaju kvalitet života.

Stoga je od velikog značaja rano dijagnostikovanje i lečenje.

Naš tim stručnjaka Vam stoji na raspolaganju za obavljanje detaljnog pregleda, pri čemu koristi neinvazivne dijagnostičke metode u cilju postavljanja prave dijagnoze i započinjanja adekvatnog lečenje.

Naše usluge:

• Pregled lekara specijaliste interne medicine – reumatologa
• Ultrazvuk zglobova i mekih tkiva
• Laboratorijske i imunoserološke analize (određivanje antinuklearnih antitela, reumatoidnih faktora i ostalih antitela na reumatske bolesti)

Foto galerija

Najnovije sa Bloga

Tech Neck – Šta je i kako nam pravi probleme

Tech Neck – Šta je i kako nam pravi probleme

Ako posedujete pametni telefon, a vrlo je verovatno da upravo ovaj tekst čitate na istom, skoro je sigurno da ste imali/imate iskustva sa tech neck-om, a da to niste ni znali (ili ne znate). Svakodnevna upotreba telefona, čitanje sadržaja, kucanje poruka, višečasovno...

Diskus hernija – vežbe

Diskus hernija – vežbe

U narodu poznatija kao „vežbe“, kineziterapija koristi pokret kao osnovno sredstvo lečenja. Vežbe su posebno bitne kod stanja kao što su diskus hernija i bolovi u leđima. Pod vežbama se podrazumevaju lagana istezanja napete muskulature, koje mogu da posluže i kao...

Manjak informacija – nepotreban bol u leđima

Manjak informacija – nepotreban bol u leđima

Gospođu Magdalenu (60+), koja je doživela povredu u kupatilu, pitali smo zašto nije potražila adekvatnu pomoć i rešila se bola i ukočenosti koja je prati već više meseci. Dobili smo poduži email koji u celosti prenosimo. Takođe, tu je i komentar dr Vladana Jovićevića...