Ultrazvuk

Kao dijagnostička procedura, ultrazvučni pregled predstavlja bezbednu, brzu i efikasnu metodu kojom se vizuelizuju unutrašnji organi i dobijaju podaci o veličini, lokalizaciji i morfologiji samih organa kao i eventualnom prisustvu patoloških struktura (tumor, cista, kalkulus, slobodna tečnost i drugo).

Snimanje ultrazvukom je potpuno bezbolno i neškodljivo tako da se postupak može ponavljati onoliko puta koliko je potrebno.

Ova jednostavna procedura je pouzdana dodatna dijagnostika bolesti mekih tkiva, srca, dojke, štitaste žlezde, prostate, jetre, slezine, pankreasa, žučne kese i žučnih puteva, bubrega i dr.

Color Doppler krvnih sudova

Dopler ultrazvuk krvnih sudova je neinvazivna, bezbolna i bezbedna dijagnostička procedura kojom se procenjuje stanje velikih krvnih sudova, protok krvi kroz njih, uočavaju njihova suženja ili proširenja.

Dopler se najčešće radi na glavnim krvnim sudovima ruku, nogu, glave i vrata.

Promene koje se ovako mogu otkriti su promene u strukturi zida arterija (plakovi koji mogu sužavati prečnik arterija i ometati normalnu cirkulaciju krvi), anomalije pravca pružanja arterija (savijanje pod oštrim uglom, višestruki pregibi, uvrtanje), varikoziteti vena i stepen njihovog proširenja kao i prisustvo tromboze.

Naše usluge:

• ultrazvučni pregled srca
• ultrazvučni pregled abdomena
• ultrazvučni pregled štitaste žlezde
• ultrazvučni pregled dojke
• ultrazvučni pregled testisa
• ultrazvučni pregled prostate
• ultrazvučni pregled mekih tkiva
• ultrazvučni pregled zglobova
• ultrazvučni pregled vrata
• dopler krvnih sudova vrata i ekstremiteta

Najnovije sa Bloga

Tech Neck – Šta je i kako nam pravi probleme

Tech Neck – Šta je i kako nam pravi probleme

Ako posedujete pametni telefon, a vrlo je verovatno da upravo ovaj tekst čitate na istom, skoro je sigurno da ste imali/imate iskustva sa tech neck-om, a da to niste ni znali (ili ne znate). Svakodnevna upotreba telefona, čitanje sadržaja, kucanje poruka, višečasovno...

Diskus hernija – vežbe

Diskus hernija – vežbe

U narodu poznatija kao „vežbe“, kineziterapija koristi pokret kao osnovno sredstvo lečenja. Vežbe su posebno bitne kod stanja kao što su diskus hernija i bolovi u leđima. Pod vežbama se podrazumevaju lagana istezanja napete muskulature, koje mogu da posluže i kao...

Manjak informacija – nepotreban bol u leđima

Manjak informacija – nepotreban bol u leđima

Gospođu Magdalenu (60+), koja je doživela povredu u kupatilu, pitali smo zašto nije potražila adekvatnu pomoć i rešila se bola i ukočenosti koja je prati već više meseci. Dobili smo poduži email koji u celosti prenosimo. Takođe, tu je i komentar dr Vladana Jovićevića...